w

Gjevilvassdalen

Med hytte i Kleberberget har du preparerte langrennsløyper rett utenfor hytteveggen. Løypa som inngår i Oppdals stamløypenett, fører deg til store og lett tilgjengelige fjellområder – Rauhovden, Grøtsetra, Skaret og Nerskogen.

08.11.201610:57 Liss Marie Jakobsen

Oppdal er et av landets råeste eldoradoer innen topptur. Glem åser og koller, her finner du den perfekte snøen på høyfjellet.

Oppdal strekker seg vidstrakt fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord. En fjellheim som er mangfoldig, men også lett tilgjengelig. Her kan du velge mellom snille, korte turer eller de mer alpine, krevende turene. Derfor er det enkelt å si at Oppdal er et topptureldorado - her finnes nemlig et turmål uansett ferdighetsnivå. Den nesten 3000 kvadratkilometer store kommunen byr på et stort antall populære toppturer. Størrelsen og mangfoldet gir nærmest en køfri-garanti i oppdalsfjella. Slik blir turopplevelsen en sak mellom deg og fjellet, desto mer ekte.

Rauhovden er et satsingsområde for langrenn i Oppdal. Her finner du fine runder som tar deg helt opp på høyfjellet. Følger du derimot løypa nordover fra Grøtsetra, vil du oppdage noe av det beste vinter-Oppdal har å by på. Skaret. Slake, fine løyper i solrikt terreng følger langs hele Skarvatnet mot Nerskogen. Ta en avstikker opp Lundalen, hvor alt ligger til rette for pølser på bål og skilek for ungene.

Turtips fra Kleberberget:

  • Trekanten i Trollheimen er en av Norges mest populære vandreturer. Den 57 km. lange turen mellom turisthyttene byr på flotte naturopplevelser.
  • Blåhøa er en av de mest populære fjelltoppene i Trollheimen. Ta turen til “dronninga av Trollheimen”.
  • Skaret er et vennlig naturområde med lett tilgjengelig fjelltopper. Ta med hele familien til Bårdsfjellet.
  • Hva med å kombinere tur og fiske? Oppdal har gode fiskevann, hvor du kan oppleve å fange fjellørreten din selv.
  • I fjellområdet mellom Gjevilvassdalen og Skaret finnes mange muligheter for å prøve fiskelykken.